G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Old School Buell » M2 Cyclone » Dyna 2000i Installation on M2 « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Resinears
Posted on Wednesday, August 09, 2017 - 03:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Can someone who has done one of these on a tuber let me know where the tach wire would be tapped into? The directions indicate to connect the pink wire from the tach to the green wire on the 2000i. Just wondering where others have tapped in. I haven't started yet, as the unit just arrived. I'm hoping to get the installation banged out with a minimum of experimenting, as my free time is really short.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Resinears
Posted on Saturday, August 12, 2017 - 03:23 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Just following up with some observations regarding the installation of the Dynatek 2000i nosecone ignition module:
My coil was a dual spark, so the wire that taps into the tach is the bike harness pink that was initially on the coil negative primary. Easy.

Seems my issues must have been related to the original ignition pickup, because any of those issues appear to have been resolved. Now I get to play with the jetting again, as I initially thought my misfires, etc were fuel related.

The most annoying thing about the hookups, was not knowing for sure what the nut sizes were for the coil primary connections, as I used ring terminals for the hookups. After trying 10-32 and 10-24, the size ended up being 5mm. Playing with the tuning today, hopefully one of the 4 preprogrammed curves will be good.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Brother_in_buells
Posted on Sunday, August 13, 2017 - 03:49 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Maybe if you post this under the regular old school section there are more people that see it!

I like to know how the outcome is of your dyna ignition install!

Which ignition did you get? (number)
And did you get only the ignition plate or also a module?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Resinears
Posted on Wednesday, August 16, 2017 - 02:40 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I got the D2Ki-1P, which is just the ignition plate. Big improvement in the idle and overall running, but I'm not sure if everything is right or not. The module gets powered by the positive wire on the coil, which is showing less than 11 volts when checking with a meter (ignition on, engine off). I have to see if that wire is corroded or broken some where, or else maybe just bypass it directly to the battery to check it. I also want to get a timing light on this to make sure the static timing is close to where it needs to be. Changes to the jetting are now noticeable, but I need to spend a little more time getting it dialed in...
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration