G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » Old School Buell » M2 Cyclone » 98' M2 Making Strange Whining Noise « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Conjure
Posted on Thursday, February 25, 2016 - 11:45 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Whats up everyone.

My bike is making a strange noise. Hard to say if it's coming from drive side or not because it only happens while riding. It's mostly active and loud in 3rd gear and often abruptly ceases when downshifting as if a trigger (definitely a trigger).

Sounds exactly like this:

https://www.youtube.com/watch?v=WQvalw_FQ_Q

Ive been told to check front pulley nut? Anyone that has experienced the same noise? Anything else I should check?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ocbueller
Posted on Thursday, February 25, 2016 - 05:54 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Primary chain too tight?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Jayvee
Posted on Friday, February 26, 2016 - 03:22 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Did it just start suddenly, or has it done that since you got it?
Or, did it start just after some maintenance was done to the bike?
Check all in the driveline, the belt tightness (should be "too" loose) and the Primary chain has to be way more loose than the shop manual says. The front pulley nut should be easy to check. Clutch adjustment? Rear wheel bearing?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Conjure
Posted on Monday, February 29, 2016 - 10:09 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yup, it was the front pulley nut. It seems to be gone for now, but I'll have to take it out on a longer ride to put it to the test.

Thanks guys
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration