G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » No electrical power to bike « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tkopaul
Posted on Sunday, August 09, 2015 - 09:54 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I have a 2005 xb12r that does not have power to any of its gauges or switches. The gauges wont sweep, it wont start and I don't have any power to headlights or taillights. My main fuse is good and I have power coming into my ignition relay. I have switched all my relays so I know there good. Checked out the fuses and there good. I have no power to my ignition switch. Any suggestions. Really trying to get this bike back on the road before summer is over. Thanks
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Terrys1980
Posted on Sunday, August 09, 2015 - 05:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Sounds like a broke wire by the steering neck. Have you tried moving the handlebars back and fourth while the key is one?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tkopaul
Posted on Monday, August 10, 2015 - 06:29 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

No but I'm pretty sure has something to do with the ignition. I had keys made for my bike and started doing this sense.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Terrys1980
Posted on Monday, August 10, 2015 - 06:58 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Did you check fuses with a multi-meter or just by sight?

I had a custom key for my XB9 and it never had issues like that.

There are two sets of contacts in the ignition, maybe one of them is not working. Does the blinkers or taillight work with the key on?

Have you checked and cleaned all grounding points? steering neck, battery

http://www.badweatherbikers.com/buell/messages/384 2/588147.html?1288923522
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Akbuell
Posted on Tuesday, August 11, 2015 - 12:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

As always with an electrical issue, start with a good battery and make sure the battery cable connections are clean and tight.

Don't have a wiring diagram for your bike, but it is typical for there to be 3 different colored wires to the ign switch on our Buells. One red wire, and 2 red w/colored tracers. The red wire provides power to the switch, and 'distributes' that power to the ign and acc circuit. Confirm 12V to the switch, then confirm 12V out of the switch to the respective circuits.

Since this seems to be related to the new key, the key or the switch would probably be the best place to start.

Hope this helps, Dave
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration