G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » On The Road Again « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Thursday, June 10, 2021 - 09:00 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Fired up the new motor (2010 crate motor) last night. Put 70 miles on it today. Felt really good. Had been down a long time.
When I got home I reset the gearshift lever. Minor thing.
Have CEL on full time. Most likely due to old motor and new motor start up. So. How so I clear the CEL?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Friday, June 11, 2021 - 04:51 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Looks like I had a little stutter there. Anyway, just finished putting a 1.2K resister across the "Active Air Intake" leads. ECM now thinks solenoid is there. Initial indication is CEL is cleared. Will take it out for a ride later. Lunch time. On yesterdays ride I got 38.1mpg. Not bad on a new motor. Course I never went over 80 and held the revs down.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Squish
Posted on Saturday, June 12, 2021 - 04:13 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Sounds good.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Exnorton
Posted on Saturday, June 12, 2021 - 05:35 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I too am on the road again 1125R #234 8 years idle 711 miles on OD first service new tires
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Exnorton
Posted on Saturday, June 12, 2021 - 05:46 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

sorry that was #237
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Thursday, June 17, 2021 - 11:53 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Regarding the CEL indicator. Noted a fuel pressure then system error before normal other indicators in IC. Checked around. Apparently you have to plug cable into fuel pressure sensor to get it to work. I'd noted the loose connector and thought it was for the stator "fix". Checked colors of the wires with schematic in book. So off with the airbox and plugged. No more CEL. Yahoo. Now gotta break it in. Going through a lot of oil so far, no leaks.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Tuesday, June 22, 2021 - 08:01 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Am pronouncing new motor install done. All runs well. Now it's back to old Buell stuff. Have to top up coolant after every ride. Temp seems to hold. No long miles yet. Am pretty sure there is no air in cooling system. No leaks either. Tach acts odd at times. I idle at zero rpm and needle doesn't go over 3K. Then again works just fine. It did this before too.
Any thoughts on the coolant matter?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ceejay
Posted on Saturday, July 24, 2021 - 09:33 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Iíve never even looked at my coolant other than when I first got the bike-checked the level and freeze protection and left it alone for the past 6k miles. Temp readout never shown above 205, and usually around 190.
Manual states 3l capacity so maybe you werenít quite there yet?
How are vibrations with the 2010 motor - since youíre still breaking it in you may not have gotten into the higher revs though. Iím curious to find out if the 2010 motors might vibrate less.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Sunday, July 25, 2021 - 01:45 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Haven't noticed any difference in vibrations. It does run smooth. Have only had a few opportunities to open it up. Power feels really good. Course it was down 2.5 years, so my memories are suspect. The '09 motor had some cooling issues. Nothing like what I'm seeing now. It is getting better though.
I remember the 1125 introduction session at Laguna Seca. Watching the factory riders do a few laps, come in and add coolant, then repeat that. They didn't let us civilians ride the 1125's due to on and off rain. So I did a track day on my Street Rod, worked well on the wet track. That's the V-Rod St Rod, not that thing that came out a few years ago. Still have The Rod.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ceejay
Posted on Sunday, July 25, 2021 - 02:49 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I doubt any 1125 will be as smooth as a vrod, and that was probably pretty fun running a bike like that around the course. Thanks for the info.
I can definitely feel the cylinder pulses on my 08. Not bad at the 4K rpm I typically ride around at - when I twist it up to 8-10.5k is a different story and my feet will almost vibrate off the pegs. After about two hours my finger tips have the numb feeling and Iíve put lead shot (7-8) in the bar while also having bar ends.
Thus the reason I ask, as it might be cheaper to try a newer build motor than to buy a different bike. They are stupid fun to ride, and Iíve yet to see another one in my travels which is kind of neat as well, but if I canít figure out how to quell the vibrations Iíll very likely end on another bike sooner than I anticipated.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Stevel
Posted on Monday, July 26, 2021 - 03:16 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The vibration you are experiencing is not normal. Your engine is not correctly balanced. If you want to fix it, remove your crank, one piston with rings and a con rod and send them to Marine Crankshaft in Ca. to be balanced.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Monday, July 26, 2021 - 11:32 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yah. That level of vibration sounds excessive. I feel like 1125 and V-Rod are very similar in that respect.
Revved the motor up a bit today. To this point I've stayed not much over 4K. I then see coolant blow out on muffler. Getting to higher revs I saw significant coolant coming from higher in motor. Like higher revs gets higher pressure in cooling system. Like a hose is loose or abt to blow.
I feel a motor rotation in my future. Will pull airbox and throttle body first. See what I can see. It does pull strong and smooth.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Tuesday, July 27, 2021 - 11:26 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Came across some interesting info last night. An eBay seller selling 2010 1125 water pump says they are upgraded from 2009 unit. Better seals and oiling. So I'm wondering what other changes there are. Do I need a higher pressure cap? And where to find info.
Anybody have a link to 2010 motor specs?
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration