G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » Ecmspy X1 help « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dyerschaos
Posted on Monday, April 23, 2018 - 11:50 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

quick run down of my situation.
I have purchased ecmspy and a cable from ecmcable.com , the computer wont see the bike. I keep getting the error message that the ftdi drivers failed to load or cant be found. I have messaged the cable company and they say their cable has the correct drivers installed in the cable and that it should recognize that. 2000 X1 lightning with new hammer performance 1250 kit and extensive head work done. I have both a race ecm (2000) and a stock ecm (1999). I currently have the 99 ecm in it as I was told the race ecm is way to hot for the 1250 kit.
Any and all input and experiences greatly appreciated. its ready to ride but dan at hammer has me fearful of damage to the engine if I don't readjust the fuel and the timing. I just want to ride it !
thanks in advance.
Marc
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Lurchandy
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 06:34 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Did you get any help with this? im no help to you but im about to be in the same place. 1250kit and head work. Be interested to know if you got a map for it and how you went
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dyerschaos
Posted on Sunday, July 01, 2018 - 01:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

No ití still sits . Waiting 😪 help me help you by pestering Hammer performance and get support for us guys who do this and then find themselves stuck not able to ride . Unless we ditch the FI and go carburetor which means spending another grand to do so .
Hammer is working on an x1 that was shipped to them from Europe. They are keeping the FI SO NOW THEY HAVE TO GO THROUGH THE MOTIONS AND GET THE PROGRAM WORKING .i hope at that point I could sent them my ecm and they map it to what their kit and head work . Iím also half tempted to take a long road trip and take the bike to them and let them do it in house
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tleighbell
Posted on Monday, July 16, 2018 - 10:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I had a similar problem with ecmspy for an XB. I contacted the cable supplier and they gave me a link to download the driver. That seemed so solve that problem (still plenty of others!).
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dyerschaos
Posted on Tuesday, July 17, 2018 - 12:19 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I did contact the cable company and they said the drivers are inbeded in the cable . This whole process is very frustrating
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tleighbell
Posted on Tuesday, July 17, 2018 - 08:35 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

maybe try another cable? these are the people i bought from: https://www.ebay.com/itm/Buell-ECM-Spy-TPS-Reset-D irect-Link-USB-Programming-Tuning-Black-Cable/1630 89731089?fits=Make%3ABuell&epid=1737944064&hash=it em25f8e7ce11%3Ag%3AAJUAAOSwjqVZCPeN&_sacat=10063&_ nkw=buell+ecm+cable&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l 1313

i think this is the site to download the driver for that cable: http://www.prolific.com.tw/US/ShowProduct.aspx?pci d=41&showlevel=0017-0037-0041

I just noticed that one of the cables on ebay does not support earlier windows versions so you have to be careful with that.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Two_seasons
Posted on Wednesday, July 18, 2018 - 07:52 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Don't forget to "turn on the keys" button.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration