G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » Xb12 uly replaced intake seals, motorcycle starts at 2500 then drops to sputtering idle between 800 to 1400 « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Com4nd3r_bly
Posted on Monday, September 04, 2017 - 07:35 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

2006 xb12 uly 15,000 miles.
so i replaced both intake seals which were a pain, bike sat in my garage for a month till my mechanic friend was able to place all 4 bolts on intake but now when i start her up it jumps to 2500 rpm then drops and sputters between 800 to 1400 then dies.}

(Message edited by com4nd3r_bly on September 04, 2017)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Thursday, September 07, 2017 - 03:51 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

How was bike running before seal replacement?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Thursday, September 07, 2017 - 03:55 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

If seals have been replace properly and are not leaking, have tps reset per service manual
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Thursday, September 07, 2017 - 04:31 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

How was the bike running before seal replacement? Assuming seals were the only problem I think your Ecm needs the AFV (adaptive fuel value) reset.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Com4nd3r_bly
Posted on Sunday, September 10, 2017 - 08:05 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

before the bike drove good except sometimes the bike would jump up to 3000 rpms when at a light and i would have to let go of clutch slowly to make it go back down and most people were saying it was my intake seals going bad.

im in the middle of trying to install ecm spy but i guess i have to download other files or something and im lost i don't know why they just wouldn't just give you everything you need on there or maybe im doing something wrong
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration