G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » Updating 77 connector « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Uylightning
Posted on Sunday, August 14, 2016 - 06:34 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Hey guys,

I'm in the process up changing out the voltage regulator on my 06 Ulysses. Stator put out the appropriate voltages at the certain RPMS across all connectors.

Well, before I got the new VR and connector kit, I took out the wires from the old style 77 in prep to do the swap. Well now I don't know which wires go where since on the VR side, they're both black. Does anybody have a link or picture showing the new updated Deutch connector with which wire goes on what side? Thanks!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Monday, August 15, 2016 - 08:02 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I don't think it matters, but you might want to wait for others to confirm.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Uylightning
Posted on Monday, August 15, 2016 - 05:17 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I do not want to fry the $170 VR I just got
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Livers
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 03:40 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

If you have a multimeter, one lead should be a short to the case of the regulator, connect that to black in the harness. The other must be +12 to the red in the harness.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 04:31 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The 77 connector goes to the stator, and on the stator side, neither goes to the case of the regulator, and neither is part of the black wiring harness.

They are the phase coils from the stator.

The 08 electrical manual suggests it doesn't matter which connects to which. And I suspect there is just a rectifier bridge as the input to the stator, which also wouldn't care which phase is connected to which rectifier bridge input.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 04:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)


stator2008
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 04:46 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My mistake, the 77 connector is exactly as Livers describes. My apologies.

It's the "46" connector I was talking about.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 04:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

So, on the 46 connector between the stator and voltage regulator, it probably doesn't matter.

On the 77 connector, the wire that currently has continuity to the VR body / base is the one that should be connected to the wire that currently has continuity to the chassis ground (frame).
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Uylightning
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 05:54 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

OKay thanks guys! Yes I have a multi meter. That makes sense tho. Figure out which terminal of the 77 is grounded to the case of the VR will go to the black or negative terminal
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Uylightning
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 07:48 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

So I got he regulator back on and went to fire it up. Just cranks. No sparks. Can smell fuel. I have the factory service manual but was hopping for some quick stuff to check
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Uylightning
Posted on Tuesday, August 16, 2016 - 08:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

In my hast, I hooked up the black and gray connectors to the wrong partners and that was it.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration