G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » After market O2 sensor update « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Tuesday, March 08, 2016 - 10:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Bosch O2 sensor part # 12013 for about $20.00 is same size as OEM O2 sensor. This meets the same spec as Bosh O2 sensor part # 12014.The 12013 is a lot smaller with the shorter signal wire.12014 signal lead is much to long and can be a pain in the ass.Also 12014 has a interference fit with the fan.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Tuesday, May 24, 2016 - 10:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

After further testing sadly this 02 Bosch 12013 will set a DTC at around 75 mph .bike will run fine except for code 13. I would stick with Bosch 12014 or OEM
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Sunday, May 29, 2016 - 10:39 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I recommend the OEM 02 sensor. The Bosch 12014 and Bosch12013 both caused a Trouble light
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Sunday, June 05, 2016 - 11:05 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

This case about the OEM sensor may be false
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Monday, June 06, 2016 - 12:18 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Bike runs very good. Trouble light will come on after about 16 miles of riding 75 to 80 mph. Change O2 sensor . Check rear exhaust header bolts. Code 13, trouble light will go off during deceleration around 55 to 60 mph
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration