G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » Xb9r battery problem « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Buell_xb9r
Posted on Sunday, February 21, 2016 - 08:57 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Good day.

I'm from south africa. I bougth a xb9r witch was standing for about 3 years got it well. But the other day was a bad rain storm and had to ride in it the next morning I had to jump start itand on my way to work it started to back fire and died. The clocks isn't coming on and the battery is dead. It is a new battery. To it to bike shop but don't seem to find the problem.

Please help. I really like this bike and like riding it.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Andersonhdj
Posted on Sunday, February 21, 2016 - 12:06 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Where are you in SA?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Buell_xb9r
Posted on Monday, February 22, 2016 - 04:24 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Gauteng boksburg.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Brother_in_buells
Posted on Monday, February 22, 2016 - 04:55 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Are the battery cables tight?

Have a try after putting the battery on a charger or try another battery.
It's possible that you got a bad monday morning one!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Buell_xb9r
Posted on Monday, February 22, 2016 - 05:13 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thank for the reply. I will try a different battery tomorrow. But does the battery effect the clocks? What I mean is ref counter and speedometer doesn't do there normal thing and the lights on the is very low you almost can't see them?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Andersonhdj
Posted on Monday, February 22, 2016 - 05:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

First question i always ask , why was it standing for 3 yrs?

Get the battery fully charged , it's impossible to diagnose anything without a known good battery.

A battery so flat will likely affect the clocks , remember the headlight is trying to suck power that is'nt there , not to mention other Ancillaries.

How hands on are you? Do you have any electrical experience , the reason i ask is to know whether we can walk you through this at all.

I'm in P.E. BTW.

Stay away from bike shops unless they are Buell "specialists" and even then....... this ain't no riceburner!!

(Message edited by andersonhdj on February 22, 2016)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Brother_in_buells
Posted on Monday, February 22, 2016 - 06:16 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The 3 years standing still does not have to mean something!
When i bought my 04 xb 12s in 07 it was also standing still most of the time with a empty battery. (two owners before me did not have enough time to ride i guess!?

If there isn't enough life in the battery it effects a lot of things on the xb bikes!

If you can ,try another good battery and with cables tight (also on the frame)

If still not working ,have a look at the grey relays in the fuse box.
Listen if they click ,they are all the same ,so you can swap them with each other.

Did it perform good with riding in the rain?
Or started all this trouble after the rain?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Buell_xb9r
Posted on Friday, February 26, 2016 - 05:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Hi guys. Sorry for taking so long to respond back. Been busy at work. And thank you for all the help. It was only the battery that was faulty. Like you said it was a bad Monday more problems.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Brother_in_buells
Posted on Saturday, February 27, 2016 - 04:15 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Ah that is good to know it's running again.
Have fun and a great riding season!
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration