G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » IAC And TPS Reset 08-10 « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Friday, November 13, 2015 - 06:02 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

This TPS procedure is used for 08-10 copied from race ECM instructions sheet. Note:differs from service manual.Note released completely and let snap back to close position. Note:IAC avg calibration
TPS Zeroing:
A) DDFI3 race ECMs (2008 - 2010): two things need to be done after installation of this race
ECM to make sure everything works properly:
1)TPS re-set
1)Turn the key on and make sure kill switch is on run. Leave this way until step 6.
2)Do not start bike.
3)Turn throttle to full open and hold about one second.
4)Release throttle completely so it snaps shut. Wait One second.
5)Repeat the steps 3 and 4 (full throttle, hold and release) two more times.
6)Turn the key off for at least two seconds.
7)Then you can turn on and start.
2)IAC averaging re-set
start bike and let it idle for ten minutes.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration