G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » 99 s3 front cylinder « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tboltman
Posted on Thursday, August 13, 2015 - 08:27 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Anyone have any input on why my front cylinder is not firing correctly?? Checked spark and it's fine, checked injectors and front injector looks a little weak but did spray. I assume that it would be enough fuel to ignite but it's not getting hot at all. I did get a fuel pump, bas sensor fault for short to ground so I thought maybe the injector shared that ground. Any ideas??
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tboltman
Posted on Friday, August 14, 2015 - 04:03 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Well good news I cleaned the injectors and voila, problem solved back to pullin like a runaway train. Fault codes did not come back up which I thought was odd.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Bluzm2
Posted on Saturday, August 15, 2015 - 11:08 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Did you change the O rings on the injectors, if not, you probably should. They are over 13 years old..
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tboltman
Posted on Sunday, August 16, 2015 - 09:32 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Noted thanks. This winter I will be doing a thorough overhaul so I will add that to the list.
Right now I am running stock maps on the bike and when I attempt to load the race maps it wont start and burps puffs of smoke through the intake. Any input?? This marks the first v-twin I have worked on so I am still learning the intricacies.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Harleyelf
Posted on Saturday, September 05, 2015 - 03:42 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Race maps want a race muffler.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Bluzm2
Posted on Tuesday, September 08, 2015 - 10:36 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Elf, something else is odd, I've used race ECM's on S3's with stock pipes and V&H. Both worked fine and the race ECM got rid of all the coughing and farting.
I wonder if it's not the incorrect map or the ECM doesn't like it due to it's original code level.

When you load the race map on the ECM are you resetting the TPS? You have to in order to let it work correctly.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Harleyelf
Posted on Wednesday, September 09, 2015 - 12:49 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Burps through the intake sounds like my S3 when my cam position sensor was misbehaving.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration