G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » One side of X1 signals not working. « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Clintingham
Posted on Friday, July 17, 2015 - 10:20 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The subject is just my problem. I installed LED's for turn signals on my 01 X1, I got the ep-35 LED flasher relay also. Got everything wired up, and the left side works perfect, clicks at the right speed and works great, the left side not at all. The flasher clicks, and the signal comes on my dash like it is flashing, but both the lights on the right side don't light up. Is this a short somewhere in the wiring that would effect BOTH the front and back right turn signal? I need help! thanks for any input!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Daddio
Posted on Saturday, July 18, 2015 - 09:21 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Using a voltmeter, check and make sure that the turn signal wire's polarity is correct, unlike regular bulbs, LEDs have a definite "positive" and "negative". Do the new LEDs light up when they are connected directly to a 12v source? If so, note which wire to the LED is + and which is -, then using the voltmeter, note which wire from the harness is + and -, and attach the LEDs accordingly.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Clintingham
Posted on Sunday, July 19, 2015 - 04:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Got it! turns out I just had them both plugged in exactly opposite
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Daddio
Posted on Sunday, July 19, 2015 - 06:25 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Glad to hear it was something simple.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration