G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Troubleshooting (Poor Starting/Running/Handling/Ride Issues) » Chirping/squeaking XB, NOT the primary chain! « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Longshot
Posted on Monday, April 13, 2015 - 07:46 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My 2010 Long makes an irritating chirping sound. It runs and rides fine, but under very light load, it'll chirp like a bird around 2000rpm. I hear it when moving with the throttle closed, and I can also hear it while stopped and in neutral by gently revving the engine past 2000rpm and letting it drop back to idle. It chirps through a few hundred rpm on the way up, then again on the way back down through the same rev range. It does NOT do this when revving sharply, cruising with the throttle open, or accelerating. What the heck could this be?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Normthenomad
Posted on Thursday, April 30, 2015 - 12:38 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Check drive belt tension. Probably a bit loose.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Normthenomad
Posted on Thursday, April 30, 2015 - 12:41 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Whoops!Missed the part about stopped in neutral. No idea.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gabby_duck
Posted on Sunday, May 03, 2015 - 08:32 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Can you post a recording
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Longshot
Posted on Tuesday, May 05, 2015 - 09:08 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Gabby_duck, you're a genius! You've fixed the issue via practical application of Murphy's law. The noise is spontaneously gone! I tried to record it this morning, but couldn't get the bike to squeak.

I'm happy it's quiet, but somehow I'm still waiting for the other shoe to drop. Machines don't usually fix themselves.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration