G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » XB9SX fan running everything else is dead « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Corbet
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 11:44 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I'm just wondering if anyone has any ideas. I just installed a new battery, and the fan runs(without the key in the ignition) but there's nothing else working.

(Message edited by corbet on July 16, 2014)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 01:34 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Look at the wire bundle going over the battery terminal under the seat, and see if there are any microscopic nicks in the wire shorting it out to something. No guarantee that's it, but it could be, and that is an easy check.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Corbet
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 07:52 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I got into the fuse box, and the key switch fuse was blown, bought a box of fuses, popped 3 of them trying different things. Next I swapped the starter and key switch relays and the fan stopped and turning the key on worked normally. Ended up driving out to HD to pick up a new micro relay for $6 and I got no problems.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 08:58 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

That was easy! An odd symptom, but it's odd to have the relay coil short out (which is what sounds like happened)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dlr
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 10:32 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Amazing. I just replaced my battery today on my XB9SX and am having the same issue. Searched Web, found this tread, checked fuse and it is blown. Tried switching the relays, but fan still runs when I connect the battery.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Wednesday, July 16, 2014 - 11:40 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Did you replace the fuse? Did the new one blow?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dlr
Posted on Saturday, July 19, 2014 - 10:30 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yes, the fuse blew again. I found a relay, only one, at a parts store. Went through a pack of fuses, replacing each relay, one at a time. Now I have a different fuse billowing. Getting 2 more relays to try replacing all of them. My fan still runs constantly, so I removed the fuse for the fan for now.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Dlr
Posted on Saturday, July 19, 2014 - 12:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Replaced all three relays. Fan still run constantly (removed fan fuse for now). No problem turning key on. When I turn on the ignition switch (kill switch), as soon as the priming noise stops, it blows the Ignition fuse.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration