G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » S1 Lightning charging system. « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Sparkplug90
Posted on Sunday, April 27, 2014 - 11:28 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I have a 1997 Buell S1 Lightning. Over this past winter I have not been riding it due to weather conditions and a bad carburetor. I rebuilt the carburetor and started the bike up and went for a ride. When I came back the bike had a dead battery. I thought it has to do with the cold winter, so I went to buy a new battery. Naturally I checked all the connections and made sure that they were solid and noncorrosive. Before my next ride I also checked the voltage and it was charging at 14.3v at 3000rpm. Went out for another ride and came back with another dead battery. I now think it's the voltage regulator or the stator, or both. But I do not know where to find those parts, or even the part numbers. To be honest I'm not entirely sure if that's exactly what's wrong.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration