G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » 2009 XB12XT Blows Fuel Pump Fuse, usually at 100 to 120 miles « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Sprigelbrown
Posted on Saturday, September 28, 2013 - 10:23 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

XB12XT 2009 with less than 2800 miles has blown the fuel pump fuse at least four times when the bike, on longer trips, has gone 100 to 120 miles on fuel tank.

(1) 1721 miles maintenance write up says code P1470 shown on speedo. Tech writes Ran Diag and rerouted kinked cable.

(2) At 1871, Description says Bike died and would not restart. Tech charged $110.00 and did nothing. As stated on Work sheet.

(3) At 2463 Miles, Customer states: Bike has come 3 Times for fails to start after longer rides of 100 miles or more. Also states "Neutral Light Doesn't come on and ECU has had problems in the Past" YOU THINK!!!!

I PURCHASED THE BIKE COMPLETELY UNAWARE OF ANY PROBLEMs WHEN BIKE HAD 2463 MILES ON IT. AFTER PURCHACE THE BIKE AND ATTEMPTING TO RIDE THE BIKE HOME, THE FOLLOWING OCCURED:

(4) At approx. 70MPH and 110 miles on full tank of gas, bike motor just quit running.
Found blown fuse in fuel pump ckt.

I would truly appreciate any advice, except for junking it that is.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Froggy
Posted on Saturday, September 28, 2013 - 11:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Replace the fuel pump, some 2009 XB models had a bad batch of fuel pumps that blow the fuse when low on fuel on hot days. Only fixes are either replace the pump or fill up more often
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ronbob43
Posted on Monday, September 30, 2013 - 07:27 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

+1 My '09 CityX did that so many times that Destination HD Buell finally got HD to replace the fuel pump under warranty. No problem with fuses since.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration