G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Knowledge Vault (tech, parts, apparel, & accessories topics) » Electrical - Battery, Charg Sys, Lights, Switches, Sensors & Guages » 2004 XB12S wont start « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gater
Posted on Sunday, August 25, 2013 - 01:38 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

It started hiccuping like it was not getting fuel & cutting off. It is getting fuel because in can smell it and the fuel pump is running. The starter is turning but will start to fire and cut off. I have new plugs & the gap is correct.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Reepicheep
Posted on Sunday, August 25, 2013 - 11:22 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

When it was hiccuping, was it also backfiring?

Could be crank position sensor, could be shorted wire somewhere in harness.

On an S bike, it is easy to get a nick (possibly near microscopic) that will short if that ecm cable bundle goes over the battery terminal. The bundle around the steering neck is another place where all the XB's can have issues.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration