G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » XBoard » Starter clicking « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ducbsa
Posted on Thursday, November 07, 2019 - 02:53 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I put a new HD battery in my 2007 xb12s a couple years ago and ride it or use the battery tender. When I start from cold, it clicks a few times then starts. Is something going bad that I need to take care of?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Tpehak
Posted on Thursday, November 07, 2019 - 04:44 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Check grounds.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

1_mike
Posted on Friday, November 08, 2019 - 12:19 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Despite the Battery Tender...what is the battery voltage when cold ?
The battery being older, and on a trickle charge, it still may not have enough power.

Also, like mentioned, check "ALL" grounds to and from the battery and starter, must be clean and tight.

Mike
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Rays
Posted on Saturday, November 09, 2019 - 06:51 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Another vote for all the grounds in the starter circuit but failing that another outside chance is a resistive neutral switch.
That particular gremlin led me a merry chase on my old '06 12X.
You can easily isolate that neutral switch affecting the starter by pulling the clutch in (assuming you have that interlock operational).

Ray
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ducbsa
Posted on Saturday, November 09, 2019 - 09:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

We are in a cold snap, so no testing til Monday; a loose battery connection would be embarrassing, so don't expect a confession.

I habitually pull in the clutch to start.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Roycet4
Posted on Monday, November 11, 2019 - 08:59 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Ha... Happened to me yesterday, a nice 35 degree morning and wanting to ride the 12SS... jumped the bike with a battery charger, road for a while and the CEL would come on from time to time. got home and tightened both battery cables as they were loose...

should have checked the easiest thing 1st..
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration