G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » XBoard » Bad vibes « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Spuh
Posted on Sunday, September 17, 2017 - 11:40 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My Uly's been vibrating lately. Now, I know "they all do that", but it used to smooth out above 3000. Not any more. So I replaced the front isolator and sure enough it had a few cracks. But that doesn't seem to have done anything . If anything, she's vibrating even worse. So, what would you guys recommend I check next?

2009 Uly, all stock except EBR ecm. Thanks in advance.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Shoggin
Posted on Monday, September 18, 2017 - 12:02 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thicker underwear?

I'll say I'm pretty sensitive to NVH changes and will become 'aware' of things like that on the STT on occasion (usually in the middle of nowhere), but either it's gonna blow apart or it's not...

If the heavy spinny stuff have an issue that big, you'll know once the inside parts become outside parts and it won't take long. Other than the new isolator that you put on, there isn't much else to do. Check your header bolts?

IMO Just ride it.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Teeps
Posted on Monday, September 18, 2017 - 12:03 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Check the "tie bars" for binding.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1713/7809/produc ts/DSC0957_large.JPG?v=1493471501
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Portero72
Posted on Wednesday, September 20, 2017 - 08:09 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Muffler straps and header bolts solid?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Spuh
Posted on Monday, September 25, 2017 - 12:11 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yep, muffler straps and header.nuts intact and tight. Torqued front isolator bolts and no motion there. Rear isolator looks right : no cracks visible from outside the bike. Any other suggestions?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Monday, September 25, 2017 - 12:21 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Primary chain too floppy?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Spuh
Posted on Monday, September 25, 2017 - 11:59 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Natexlh1000, you may win the prize this time!👏👍😁

Except you got it backwards. The primary has a tight spot in it; it was too tight! I imagine I was insufficiently diligent last time I adjusted it, I rotated the engine past that tight spot and adjusted to the next tightest spot. I guess I have to be more careful.

I only went for a 12 mile ride after readjusting. Seems smoother but I reserve my judgement until I can do a proper highway ride.

Thanks everyone for you leads. (Well, except for you Mr Tight Undies)😜
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Spuh
Posted on Tuesday, September 26, 2017 - 12:02 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Oops! Sorry for the ?profanity? ($&- etc) those were smilies when I typed out this missive.

Peace and smilie faces.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Tuesday, September 26, 2017 - 02:01 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Heh. Not floppy enough, eh?
Weird.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Spuh
Posted on Wednesday, September 27, 2017 - 01:48 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

A definite maybe.

I'll know better when I can go for a longer ride. Won't be home for a couple week so stay tuned.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Rkc00
Posted on Thursday, September 28, 2017 - 03:52 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I had my 2009 engine replaced for that exact reason. They tore the bike apart 3 times installing front and rear isolators. Still had the vibration. The dealer talked them into sending a new engine. No vibrations after that.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration