G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Left and right Rad fans « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ridetillidie1983
Posted on Monday, January 11, 2021 - 01:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Hey everyone! 2008 Buell 1125r with 4723mls Ok so, I noticed the other day that my left fan turns on at tmp 170 and my right will only come on at tmp 183. I know that they have always came on at the same time. Not sure what has happened. Has anyone ever had this issue before and if so, what is the fix to make both run at the same time? I've done several test and fans check out and both work. No resistance on either when turning with hand as they both turn very easy and freely. Thanks in advance!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Anakist
Posted on Tuesday, January 12, 2021 - 12:00 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Mine come on at different temps. Like high and low speed on your car.

James
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ridetillidie1983
Posted on Tuesday, January 12, 2021 - 03:37 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Not real sure what has went on...nothing has changed (settings,tune,changed in ECMDroid) so I'm lost. They have ALWAYS came on at the same time.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

1125rr
Posted on Tuesday, January 12, 2021 - 03:42 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Look in the manual and/or on ECMDroid, the fans come on at different temps. They can be set to any temp and duration you choose with ECMDroid.

Maybe you've simply never noticed this before? Or it could be solar radiation that's changed the computer programming. (I'm not serious that this happened in this instance but I am serious this time that's an actual thing, particles hitting the silicon chips and reprogramming computers (it's interesting look it up if you like).: )

(Message edited by 1125rr on January 12, 2021)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mnscrounger
Posted on Tuesday, January 12, 2021 - 05:37 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

If both always came on at the same time before, is it a possible sign of one of them is getting plugged?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ridetillidie1983
Posted on Monday, January 18, 2021 - 02:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Ok, so I guess I had a "blond moment" I had been messing with a tune I had gotten for a GPR exhaust and the fan setting were different. My bad everyone....i overlooked a minor detail. Thanks
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration