G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Starter solenoid help needed « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

F_stop
Posted on Wednesday, June 03, 2020 - 07:28 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Hi all. I unnecessarily removed the starter solenoid when taking "harley fix" and stock VR out. FAILED to take photos or draw a diagram of the orientation and proper wiring; as now I'm ready to get this CR rolling. (see Late to the VR party) below. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance. Steve
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Shoggin
Posted on Wednesday, June 03, 2020 - 10:15 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

http://buellmods.com/content/downloads/manuals/112 5/1125_electrical_manual.pdf

Should be page 6-45, but just plug in the connector and put the battery ring on one terminal, and the starter ring on the other one, Doesn't matter which.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

F_stop
Posted on Thursday, June 04, 2020 - 11:20 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thanks, Shoggin, and thanks for the link to the electrical manual. When I bought the CR I also got the service manual, but later when the stator died, both the parts and electrical manuals were hard to find. Great info. Thanks again, Steve
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Judsonkillian
Posted on Saturday, June 27, 2020 - 05:33 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I was wondering, I replaced the solenoid as well,, connected it, but when I press the starter button, I just get clicks, from what the cover looks like, a starter relay. Would one of those be on the circuit too? Likewise I want to get my 2009 1125CR running. It has a full charge, on a tender, just love cruising down the road. Looking at my next bike, a BMW G310GS.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Shoggin
Posted on Saturday, June 27, 2020 - 03:38 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Put a voltmeter on it and press the start button. You should have more than 9.6V. If it drop farther than that, I'm betting you have a poor connection at the battery, bad battery, or bad connection at the solenoid.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration