G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Speedo spastic « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Big_dog
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 11:03 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I performed my valve adjustment. Everything went well; I think. Put the bike together and rode for a few days with no issues. Decided to change display from Ambient Temp (AT) to Average MPH while stopped filling up the bike with gas. Left the gas station and MPH totally erratic, gear selector -- most of the time, RPM needle flashing red at 5K and odometer/trip doesn't move.
The bike runs just fine!!!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ratbuell
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 04:05 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Sounds like clutch switch isn't working. Free-rev and the tach needle lights at 5k...
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Big_dog
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 04:26 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Is this switch easily lubricated?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ratbuell
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 04:52 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I'd have to look at my CR but I believe it's on the lever perch on the handlebar. Could just be a loose wire...
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Big_dog
Posted on Thursday, June 28, 2018 - 05:42 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yes it is. I went out to my bike and pulled in the clutch a few times and noticed the lack of a click. Pulled in the brake lever and the click was very noticeable.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ceejay
Posted on Wednesday, July 04, 2018 - 11:15 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Check your Speedo wire from the trans to where it joins the rest of the harness. They are close to the rear header and can lay up against the header and melt. My bike was doing the same as what you describe and then finally quit, so I pulled it and had to cut out the melted part. Spliced it back together and routed it cleanly and haven't had an issue since.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Big_dog
Posted on Monday, July 09, 2018 - 11:20 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

CEEJAY; you were 100% correct. I found the wire practically melted through. Zip tied it down and test rode the bike and everything worked as it's suppose to.
THANK YOU!! Beer on me!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ceejay
Posted on Friday, July 13, 2018 - 05:01 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Excellent!
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration