G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Instrument cluster problem « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Wednesday, May 09, 2018 - 09:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Got an issue with my original instrument cluster. Bought her new in 08,been through everything possible with her,and this is one I haven't seen before. Cluster froze up at 65 mph, tack at 4g. Turn signals don't work. Any thoughts before I take it in. Do clusters have limited life?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

651lance
Posted on Wednesday, May 09, 2018 - 09:15 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I won’t through 3 speedos so far. None of the locked up, but the tach would quit working or the needle would be off by 1000 rpms.

Have you discontinued your battery to do a reboot?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Wednesday, May 09, 2018 - 09:47 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yes, it was the only way to even get it to turn off when it happened. Also pulled all fuses and everything was good. Now with key on there is no power and needle is still stuck at 4g.I got nothing at all now.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Wednesday, May 09, 2018 - 09:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Also checked wire bundle under key, had issues with that before, all good as well.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Willmrx
Posted on Thursday, May 10, 2018 - 10:56 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Have you looked at the relays? I had a start relay go out and it affected the IC.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Thursday, May 10, 2018 - 04:00 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

No I haven't, is there a tell tale sign to look for, or do I have to test resistance or something?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Fresnobuell
Posted on Thursday, May 10, 2018 - 05:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

To the OP: Do you ride in the rain much or get much water on the cluster while washing the bike?

Just curious.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Thursday, May 10, 2018 - 08:26 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

No
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Willmrx
Posted on Thursday, May 10, 2018 - 10:28 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

There are four relays in the relay box, one is a auxiliary relay that is not used. You can use it to test the other relays. I hope that helps.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Judsonkillian
Posted on Friday, May 11, 2018 - 04:19 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

When my starter relay went out, it affected the IC, but all lights and horn were okay. After it was replaced, all was okay, so don't think it's the starter relay based on what you wrote. Good luck with it.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Friday, May 11, 2018 - 01:27 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thanks, it's someplace to start,never seen this before.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Thursday, May 17, 2018 - 01:46 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Lately, like last 2 weeks, my tach shows I'm idling at 0 rpm. This has only happened a few times. Did it today, then after I stopped for gas it was fine. Doesn't bother me much, am getting used to electrical quirks. And I don't pay much attention to the tach anyway. After 57,000 miles I just go by feel and noise.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Advanced66
Posted on Tuesday, May 22, 2018 - 07:51 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

How hard will it be to replace the IC or is there after market fix ?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Coastrambler
Posted on Wednesday, May 23, 2018 - 01:50 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Easy to swap out. Just takes money to buy one.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Fresnobuell
Posted on Wednesday, May 23, 2018 - 11:11 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

https://www.sphdonline.com/products/y0500-2ama-gen uine-buell-instrument-cluster-2008-2009-1125r-1125 cr-b4z

$320. An expensive part to throw at a problem...
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration