G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Well shit... pulling bikes out of storage and there's a blep on the gauge screen! What part is this? « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Demoniktriple6
Posted on Wednesday, July 12, 2017 - 02:03 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Getting settled in to our new home after retiring from the Marines... pulling some Buells from the storage and looks like the little 1125R has a little blep on the gauge. Is this an entire part to replace, or just the screen cover or am I totally feekd here?


what do i need to replace now?


Thanks for any help guys.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Hybridmomentspass
Posted on Wednesday, July 12, 2017 - 06:18 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

following cause I need the same info!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Froggy
Posted on Wednesday, July 12, 2017 - 06:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The cluster can be disassembled and the lens replaced, but the problem is that the lens is not available separately, you would have to buy a whole cluster.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Jmoreno88
Posted on Wednesday, July 12, 2017 - 10:29 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Take the broken lens out then buy a small square of thin plexiglass and cut it yourself. Much cheaper
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Demoniktriple6
Posted on Wednesday, July 12, 2017 - 10:53 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

This sucks.

Question: If I replace the cluster, will I lose my mileage and need to amend my title?

I guess I'll need to track down a cluster from a wreck and replace the lens. I'll post if I find parts with a how-to.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Snacktoast
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 12:18 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

A brand new cluster will pull mileage from the ECM. They share that information.
However if you source a used cluster, there will be a vin mismatch between the parts, and the cluster will show a VIN error.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Duanelr
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 12:41 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Just replaced my cluster. It was 300 dollars--ish.
For fun I tried taking apart my old one, just to see how easy it would have been. Fsck that. I made the right decision. It was like trying to break open a bowling ball. Ya, possible, but not worth it. Plus the added functionality of the new cluster was a plus.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Demoniktriple6
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 09:10 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

How do you correct that VIN error?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Jeepinbueller
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 09:21 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

No correcting it as far as I know--I just replaced mine, too. I took time-stamped pictures of the before and after mileage for my records and that's the best I can do.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Hybridmomentspass
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 11:13 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

It'll still run and everything with the VIN error, right?
Does it just give you a warning on the dash or what?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Demoniktriple6
Posted on Thursday, July 13, 2017 - 11:17 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

^^^ This question ^^^
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Panshovevo
Posted on Saturday, July 15, 2017 - 11:55 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I put previously used displays on both of my 1125s.
I bought one of the Ronin takeoffs from the dealer that was selling them on EBay, put that on my '09, , and put the one I took off my '09 on my '08.

Neither showed any errors. The new takeoff showed 3 miles when installed on the '09 CR with 9,100 miles on it.
The one that came off of that bike went on the '08 with almost 18,000 miles, but it showed the 9,100 miles the other bike had.

The IC that I took off the '09 had version 6.1 software, the one that replaced it has 6.2.

The one I took off the '08 had version 4.3 I think.

The '09 has a Race Use Only ECM, the '08 has the stock ECM, I believe.

FWIW, I documented the mileage on both bikes with date traceable pictures.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration