G oog le Buell 1125R Forum | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » 1125R Superbike Board » Please help « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Crotchhogg
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 05:58 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I bought an08 1125R the previous owner had broken the key off in gas cap I sourced a new cap ignition switch and seat lock set he was twisting the wires together and it tried to start but the sprag clutch was bad I also replaced that now when I turn the key the gagues sweep but starter won't engage replaced relays and checked fuses still no luck is this the security system thinking I'm stealing it or ????
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

D_adams
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 06:23 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Squeeze the clutch in and try it again.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Crotchhogg
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 06:30 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yea tried that also no headlight but tail lamp works was thinking maybe the security system there is an indicator lamp on shaped like a key as this bike is new to me I don't know if that is normal or it signifies the security system is activated
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Willmrx
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 07:27 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Try looking at the relays to see if they are in good conditions. I had a similar issue that ended up being one of the relays. Not the big start relay, but one of the 4 relays under the seat.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Javaman21011
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 07:29 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Have you tried resetting the security system? Or does the console not display any text/output?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Imblasted
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 10:09 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Keeping it simple...
Check the wiring from the controls around behind the fairing for broken or stripped wires.

IF the red light under the key on the dash comes on and stays on after the gauges sweep then yes it is the security system.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Froggy
Posted on Wednesday, February 01, 2017 - 10:42 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

You mentioned something about no headlight. There is a safety were the bike won't start if the headlight fuse is burnt out/missing.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Crotchhogg
Posted on Thursday, February 02, 2017 - 04:42 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thanks for the input I will start looking into these things tonight
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Crotchhogg
Posted on Thursday, February 02, 2017 - 06:12 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I removed the fairing checked for broken/chaffed wires I've been through the troubleshooting guide in the electrical manual I'm not an idiot spent most of my adult life diagnosing and repairing automobiles tomorrow I will test on off switch and start button for continuity if that's good I'm literally pulling my hair out
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Imblasted
Posted on Monday, February 13, 2017 - 06:59 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

but what about the red light above the key on the dash. Does it stay lit or does the light go away after the gauge needle swings?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

S21125r
Posted on Monday, February 20, 2017 - 01:49 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I vaguely recall that the headlight and starter relay are on the same circuit so you should check your headlight fuse to see if it's blown. If the fuse keeps popping then you most likely have a short up in your headlight harness. Definitely think those two are related so once you get the headlights working you will likely find the starter issue resolved as well.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration