G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile


Buell Forum » THUMPer Forum » Archive through December 23, 2014 « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gearheaderiko
Posted on Thursday, October 09, 2014 - 03:26 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Yep, we ALL make mistakes, those that say they don't, are lying!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Monday, October 13, 2014 - 03:20 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

ErikO - pm'd you.
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gearheaderiko
Posted on Monday, October 13, 2014 - 04:04 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I already responded 17 hours ago.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gearheaderiko
Posted on Monday, October 13, 2014 - 04:07 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Just re sent it.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Wednesday, October 15, 2014 - 02:56 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

lol - got it - thanks!
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Buellistic
Posted on Wednesday, October 15, 2014 - 08:00 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

1CN1C

(Message edited by buellistic on October 15, 2014)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Monday, October 27, 2014 - 05:23 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Just cuz -
http://buellmods.com/downloads/viewcategory/8-manu als
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gearheaderiko
Posted on Monday, October 27, 2014 - 01:20 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Cuz it's awesome!!
As always-thanks!
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Tuesday, November 11, 2014 - 04:13 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Happy Veterans Day - to all my brothers and sisters who served! Thank you!
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Blueblast
Posted on Tuesday, November 11, 2014 - 11:46 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thanks EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mhlunsford
Posted on Wednesday, November 26, 2014 - 05:43 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

buell meeting up CO 07/10/2015 - 07/12/2015
see Storm Fronts for more info
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Thursday, November 27, 2014 - 03:29 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Happy Thanksgiving!
https://www.youtube.com/watch?

EZ

(Message edited by ezblast on November 27, 2014)
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Marksblast
Posted on Friday, November 28, 2014 - 05:45 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

The BAS The BAS.
Brought to you by the letter ‘b’.
Back story.
My new 2009 Buell Blast with 1700 kms on it. Not a safety course bike. But mint condition, just dusty.
Stopped one day on the road. after riding/having it for 100 kms. First thing I did was replace the battery. Thought that may be it. It would start for a bit. Till I put it in First. And stop. But the new battery, got me and the bike home.
Then, It would start every couple of days. For 20 seconds or so, and stop. Try again in a couple of days. Run for 20 seconds and stop.

After testing all the safety’s. Clutch lever safety, Kickstand safety and
the BAS. Third time was a charm.
Bought used on e-bay. I hope it lasts. Harley wants 92.00 for a new one.

BIG Thanks to EZ, GearheadEric, & JetLee.
You guys rock on all the Forums…… Me and friends Samuel Adams, Jack Daniels, and or Jim Beam will sit down for a meeting one day : -).
Or Dr. Pepper & Shirley Temple, whatever : ) on me.

Poo, on all the mechanic guys, I talked to. Saying it’s the carb, Its the carb…
Took Eric’s advice and did Not take apart the carb. Only looked in it. Clean as a whistle.
And being NON mechanically inclined, but a photographer for 25 years, I fixed the issue. And all the other Mod’s….myself.
I wanted to get to know the bike. Just not as intimate, this soon. You know what I mean : - ) oh well.
Very excited, to ride again.

Three days now and it runs well. Up and down the alley. Took the road insurance off. Cause it wasn’t running.
No pops, burps, etc. Pretty smooth sounding. Jardine sounds great. I have the Mix at about 2 and just over a half turns!

Next is to talk/write Dan on his Intake/boot system. I have the little K&N breather filter a T adaptor to get that silly tube re-routed from the Carb.
I’d really like this Bad Boy Buell Breathing best it can… :-).
Winter project… and figure out adjusting the primary, we’ll talk.

bike
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Marksblast
Posted on Friday, November 28, 2014 - 05:47 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

oh and happy left overs. And sales.
Bless us every one, hehehe ; -).
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Monday, December 01, 2014 - 04:24 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Very nice looking Blast!
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Kmbuell
Posted on Monday, December 01, 2014 - 06:47 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Need some help here.
I've got a low mileage '02 Blast. Bought it last spring running but a broken belt and a real poor tail chop.
Life got busy, and the bike sat. I did start it once and it did well.
Now I've got this:
No start - Pulled carb bottom to see how bad it was. Solid green crud, pulled carb off to remove and clean jets. Main jet tube completely blocked with green crud, main jet too. Replaced all three with new parts. Now it idles great, but won't transition off idle at all.
Pulled carb apart, and soaked it in simple green in a ultrasonic machine for three hours with heat. Carb got grey looking, but cleaner. All passages seem clear. Put it back together, new jets, new boot, checked the rubber diaphram. Exactly as before, idles great, won't transition.
Cleaned petcock, replaced fuel line and a new plug, charged the battery, exactly as before.
Usually these things wont idle, never had one do this. This is Blast #4, just got #3 running with just a low speed jet.
Any ideas?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Marksblast
Posted on Monday, December 01, 2014 - 07:27 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thanks for the comment EZ.
I love the bike, handles really well. First bike in 10 years.
Had a old honda 900, way too big for me.
Blast is a treat to riding again.
Running nicely, but all this carb talk is making me paranoid.
It looked very clean when I re-jeted. But should I be running something through the line to make sure?
Again, many thanks to all the Forums. Very grateful & a huge help.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Tuesday, December 02, 2014 - 04:00 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)




EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Tuesday, December 02, 2014 - 05:00 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Run Premium - that will keep things clean.
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Kmbuell
Posted on Tuesday, December 02, 2014 - 10:55 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Only run 93 premium. Gets bad quick. I have trouble keeping low speed jets clear, Blasts seem worse than the twins. One problem is too many bikes. Going to drain all fuel on my primary Blast this year.
Still can't figure out the '02 that idles great, but won't transition off idle. Acts like it goes lean. Pops and dies.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Patches
Posted on Thursday, December 04, 2014 - 10:56 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Here in Kentucky they raised the ethanol content from 5% to 15%.

Ethanol is water biased, brass and aluminum corrodes in water.

The corrosion plugs up the slow jets.

Unless you treat it like Fred it is an annoyance.

I have had luck using sta-bil in my bikes.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Monday, December 15, 2014 - 11:34 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Vader Lives!!! Film to follow!



EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Tuesday, December 16, 2014 - 12:47 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Saturday, December 20, 2014 - 01:47 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Christmas at home - peaceful and quiet - perfect!



EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Saturday, December 20, 2014 - 10:02 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

So what would make it hard to start cold, but fine - starting on first try the rest of the time? Wierd.
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Gearheaderiko
Posted on Sunday, December 21, 2014 - 03:41 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Bad starter, too heavy oil, maladjusted "choke", maladjusted or bad TPS, bad battery cables, bad ignition module, trying to start with bike in gear, any number of faulty switches, stuck float needle or .......
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Kmbuell
Posted on Sunday, December 21, 2014 - 09:14 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I still have the opposite problem, starts great, won't accelerate. Dies if I twist the throttle. Sealed with a known good carb and it ran good. Swapped suspect carb to known good runner and same issue. Diaphragm look good, no holes tears or pinches. Seems like it won't pull fuel up as it goes to main circuit. Help?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Monday, December 22, 2014 - 02:13 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

KMBuell - check ignition and cup.
Yeah - Erik - I'm slowly running down the list and manual - I'll get it sooner or later, I replaced the TPS and choke with known good items, Will start easy after first cold start, but 5 hrs later, same issue - between 3 hrs and just started - starts like a dream - weird.
EZ
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Kmbuell
Posted on Monday, December 22, 2014 - 05:54 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

EZ, our bike are related! I'm sure mine is carb, it runs fine with the carb from my other Blast. And my other Blast won't run with this carb. Bike ran good before sitting and having fuel evaporate in it. Hate that nasty green stuff that gets left behind. Changed out all the jets, including the long tube jet. I've got to have a blockage somewhere. Time to go back into the ultrasonic cleaner again.
Yours sounds like the module, I've seen a rash of melted ones lately. Never saw one before this year, now I've seen three, One in a blast, two in twins. Take a close look at it.
Thanks for your help.
Kevin
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ezblast
Posted on Tuesday, December 23, 2014 - 12:47 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Naw - recharged battery, tightened battery connections and grounds, and fired on third try, figure a new plug and wire, advance it a tad, and I'm good to go.
EZ
« Previous Next »

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration