G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Big, Bad & Dirty (Buell XB12X Ulysses Adventure Board) » Stalling when handlebars turn to the right « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ligase
Posted on Saturday, July 22, 2017 - 07:41 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I need some guidance. I have a 2008 Ulysses XT (16K miles) that stalls when I turn the handlebars to the right. Bike starts up and runs fine until I turn the handlebars. When the bars are turned all the way to the right I lose the dash lights.

Anyone ever experience this? Thank you in advance for any help you can provide.

Keith
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mark_weiss
Posted on Saturday, July 22, 2017 - 11:51 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

When I had a broken ground wire. It did not look broken, but was attached only by insulation to the eye terminal at the steering head.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Johnshore
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 12:39 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Same for me. Broken ground wire where the wires wrap around the steering head. I had to open up the wire harness to find the wire. My bike didn't stall but all the gauges would sweep and the time and trip meters would zero out.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ratbuell
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 07:53 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My ignition ground wasn't bad but my cluster ground had an intermittent break in it. I'd lose my gauges and my trip. The only way I found it was a wiggle test with a test light, the meter didn't react fast enough nor visibly enough for me to catch it as it happened. The old school incandescent test light did the trick.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Griffmeister
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 09:02 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Typical, when you turn the bars most of the flexing seems to happen right at the crimp connector on the head. I did what a few others have done, make a pigtail out of heavier flexible wire to connect to the steering head then splice to the ground wires in a place where they won't flex. It may not be a perfect solution but so far has lasted longer than the original wires.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Teeps
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 10:35 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Here you go...
http://www.badweatherbikers.com/buell/messages/142 838/465647.html
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ligase
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 11:18 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Thank you all for the quick feedback and Teeps for the link. Hopefully I'll be back not he road soon.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Electraglider_1997
Posted on Sunday, July 23, 2017 - 12:56 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Only make left turns and the upside that you will always end up back where you started.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ligase
Posted on Monday, July 24, 2017 - 05:37 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Electraglider...I could still manage to get lost.

Found two breaks...a black/white wire and a tan/yellow one. Flexing the first stalls the bike and the second takes out the Neutral light.

I couldn't identify a problem with the ground wires but I'll try again before putting everything back together.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Electraglider_1997
Posted on Tuesday, July 25, 2017 - 11:19 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My Electraglide had a similar problem that turned out to be a power wire that was shorting against the frame under the gas tank. So don't think it can only be a ground wire.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Smorris
Posted on Tuesday, July 25, 2017 - 03:44 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Ligase,

please share where the wires are located that had the breaks?

i think there is an updated or modification for the cover(?) on the loom near the steering head?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ratbuell
Posted on Thursday, July 27, 2017 - 06:43 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

My problem was the cluster power wire now that I think about it. Bike never died, just got gauge sweep and a zeroed trip every time.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Glenn
Posted on Thursday, July 27, 2017 - 09:50 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Smorris,

Take a look at my thread on this for the splice location.

http://www.badweatherbikers.com/cgibin/discus/show .cgi?tpc=142838&post=1390093#POST1390093
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ligase
Posted on Thursday, July 27, 2017 - 11:28 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Hopefully this link works.

https://www.flickr.com/photos/153137196@N06/shares/208p28
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Smorris
Posted on Friday, July 28, 2017 - 11:33 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

thank you glen; that shows it very clearly.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Glenn
Posted on Friday, July 28, 2017 - 12:43 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Good, hope you can work it out.
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration