G oog le BadWeB | Login/out | Topics | Search | Custodians | Register | Edit Profile

Buell Forum » Big, Bad & Dirty (Buell XB12X Ulysses Adventure Board) » Stuck Front Injector « Previous Next »

Author Message
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mitchg
Posted on Wednesday, June 28, 2017 - 10:16 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

2009 Uly in heated storage all winter and ran fine all last summer when put in storage. Pulled it out of storage, charged up battery and it started right up but only on the rear cylinder. Warmed it up and reved it quite a bit but no go. Took it for a brisk 5 mile run still no go. Just pulled the air box and wiggled and pushed the electrical connector no go. Just wondering if I missed any tricks prior to attempting to remove the injector as it looks REAL tight in there.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Wednesday, June 28, 2017 - 11:17 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

So you're thinking it's stuck closed?
Usually injectors seem to stick open and dribble when they are supposed to be closed.
If it was left for any amount of time, I would look it over very carefully for mouse damage to the wiring.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Froggy
Posted on Wednesday, June 28, 2017 - 11:25 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

You sure it is an injector? Usually it is the spark plug or plug wires that are the issue when running on only one cylinder.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mitchg
Posted on Wednesday, June 28, 2017 - 11:50 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Froggy, first thing I checked...great spark and clean plugs.

Natexlh1000, understood. thats what I thought as well. There was no smell of unburnt fuel at muffler and no backfiring on deceleration. I know it was a bit risky, but I cranked it with the plug wires grounded and the throttle plate wide open while using a small mirror in the throttle body. Fuel spray from the rear injector but none from the front. going to see if I can disconnect the electrical connector on the injector and clean it up if theres any sign of corrosion. Wish me luck.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Thursday, June 29, 2017 - 09:53 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

I hereby wish you luck.

luck
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Hughlysses
Posted on Thursday, June 29, 2017 - 05:12 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Could be a faulty injector or a problem with wiring to the injector. Maybe plug a test light into the leads to the injector and see if it flashes with the engine running?

If the wiring is OK, seems like it's a bad injector. IIRC, injectors are same as some late model Fords, and may even have a Motorcraft part number. You may be able to pick a replacement cheap at your local auto parts store.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Steveford
Posted on Thursday, June 29, 2017 - 08:46 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

https://www.radioshack.com/products/radioshack-12v -20ma-4mm-red-led-with-holder

Here's your test light.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ourdee
Posted on Thursday, June 29, 2017 - 09:44 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Didn't they shut all the Radio Shacks?
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Thursday, June 29, 2017 - 09:55 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Heh! I was about to say the same thing. I haven't seen a 'Shack in a long long time.

Also, I have one of those on my ironhead in paralel with the points. Mounted it on my points cover : )
Good for setting the static timing. (also fun to watch.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Mitchg
Posted on Friday, June 30, 2017 - 01:09 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Bit of a bitch getting the connector unplugged from the injector in situ but got it. Tested good signal, figured injector for sure now but burnished the contacts a bit, they looked clean but what do you know, it fire on both cylinders after a good cleaning. Took it for a brisk ride and front tire lifts in first thee gears so all good and off to Alaska. Should have put some dielectric grease on them but was so exited its running I forgot. Thanks for the heads up on the test light and alternate source for an injector, may need that down the road.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Natexlh1000
Posted on Friday, June 30, 2017 - 09:31 am:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Nice! cheap fix.
Top of pagePrevious messageNext messageBottom of page Link to this message

Ourdee
Posted on Friday, June 30, 2017 - 12:44 pm:   Edit Post Delete Post View Post/Check IP Print Post    Move Post (Custodian/Admin Only) Ban Poster IP (Custodian/Admin only)

Happy, happy, happy
« Previous Next »

Add Your Message Here
Post:
Bold text Italics Underline Create a hyperlink Insert a clipart image

Username: Posting Information:
This is a private posting area. Only registered users and custodians may post messages here.
Password:
Options: Post as "Anonymous" (Valid reason required. Abusers will be exposed. If unsure, ask.)
Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Topics | Last Day | Tree View | Search | User List | Help/Instructions | Rules | Program Credits Administration